Waarheden op Wikipedia

Ik was druk in de weer met wat oude artiesten en bands terug luisteren. Een van de betere ‘tour-of-duty’ soundtrack-achtige bands is er een, waarvan ik de naam altijd wel ongeveer weet, maar nooit precies.
Cleendance Water Survival, neeh, Greenpeace Wafel Revival, Greedy Clean Water Vivaldi?

Ik dacht dat als ik wist waar de naam vandaan kwam, dat ik het dan misschien voor eens en voor altijd zou onthouden. Dus Wikipedia NL:

De bandnaam is een combinatie van de woorden “Creedence”, een gemeenschappelijke kennis van de gebroeders Fogerty, “Clearwater” was een organisatie die zorg droeg voor de waterkwaliteit van de Francisco Area, met name het Clear Lake. “Revival” staat voor de revival van Rock-’n-Roll die ten tijde van de oprichting van de band gaande was.

Ik vond het een beetje een vreemd samenraapsel. Ik vertrouwde het niet helemaal en besluit eens te buurten bij de engelse zusterpagina:

The band took the three elements from, firstly, Tom Fogerty’s friend Credence Newball, (to whose first name Credence they added an extra ‘e’, making it resemble a faith or creed); secondly, “clear water” from a TV commercial for Olympia beer; and finally “revival”, which spoke to the four members’ renewed commitment to their band.

Volgens mij ben ik nu nog verder van huis. Heeft iemand het nummer van Leo Blokhuis?

2 Responses to “Waarheden op Wikipedia”

  1. Reinier Zwitserloot Says:

    Nou ja, voor zover de qualiteiten van CCR gaan kun je het net zo goed “John Fogerty and some talentless hacks” noemen :P

    Also, in the 60s people did drugs.

  2. Bart Says:

    @Reinier CCR is wel een van mijn favorieten. Wellicht dat talent goed luisterbare muziek juist in de weg staat.

Leave a Reply