Nespresso cupjes

Bijna een jaar geleden kochten we een Nespresso machine. Mooi apparaat, lekkere espresso, alleen die stomme cupjes. Ze zijn gemaakt van aluminium, zodat ze de smaak van de gebrande en gemalen koffieboon extra goed vasthouden. Maar aluminium is lastig te recyclen als het tussen het huisvuil zit; het is niet magnetisch, en de cupjes zitten propvol met koffie-prut.

IMG_8716

Dan maar houden bij de ouderwetse papieren filters? De verkoper wist ons te overtuigen met een mooi verhaal over toekomstplannen van Nespresso om de cupjes in te zamelen. Je moest ze zelf bewaren en terugbrengen naar de winkel. “Jaja” dacht ik, mooie plannen, maar ik denk niet dat het zo een vaart zal lopen.

Bijna een jaar later en met frisse zin om ze eens kritisch aan te spreken op “wat er van die mooie voornemens was gekomen”, wilde ik met een zak vol gebruikte cupjes op weg naar Nespresso. Maar dit bleek ongegrond:
Op de site van Nespresso is een recycle-point locator. Je vind via je postcode de meest dichtstbijzijnde shop, waar je de cupjes kan inleveren.

photo-nespresso-shop

In de store staat een grote lucht-gesloten container waar je de gespaarde cupjes in kunt gooien. In de container ernaast kun je je plastic zakje kwijt.
Vanaf de winkel gaan de ingezamelde cups naar een centraal ophaalpunt in Utrecht, vanwaar het naar Zwitserland wordt verscheept voor recycling. Nog niet optimaal dat de cups zo een eind moeten reizen, maar het getuigt wel van goede intenties.

En als je dat niet zint, kun je de gebruikte cups nog kwijt bij een collega van mijn zwager, die maakt er knutsel-kunstwerken van.

42 Responses to “Nespresso cupjes”

 1. Roel Says:

  Ik wist helemaal niet dat ze dat in Nederland zo aanbieden. Netjes!

  In Zwitserland is de recycling van de cupjes echt perfect geregeld. Ze hebben 1800 inzamelpunten, en kunnen na scheiding van koffieprut en aluminium al het metaal terugwinnen. Zie: http://www.nespresso.com/recycling

 2. Stephan Says:

  Een andere mogelijkheid is de gebruikte capsules terug te sturen naar ons gratis antwoordnummer. Het adres is:

  Nespresso Nederland
  Tav. Afdeling Recycling Capsules
  Uw lidnummer en uw naam
  Antwoordnummer 53233
  3454ZV DE MEERN

 3. HJ Says:

  Ja hallo, dan zitten wij (in De Meern) ermee ;-)
  Misschien kan Nespresso er zo’n geluidswal van maken, langs de A12.

  Heb je trouwens dit gelezen?
  http://www.nu.nl/economie/2216025/koffie-oorlog-komst.html

 4. Mark Says:

  Bij het aankopen van nieuwe capsules geen woord over recylen in de Nespressoshop te Utrecht Bijenkorf. Na wat hints mijnerzijds bleek inderdaad dat Nespresso de gebruikte cups weer inneemt. Na nog wat hints ging de dame in kwestie voor mij in het magazijn om een verzamelcontainer te halen voor in de keuken. Was slechts € 20,- , al met al best netjes geprijsd voor een luchtdichte matzilveren container voor 200 oude cups. Ik was blij verrast. Alleen jammer dat ze er uit zichzelf met geen woord over repte.

 5. Eelke Says:

  Da’s inderdaad jammer, Mark. Maar verder goed initiatief. Blijkbaar is voor de gemiddelde klant milieuvriendelijkheid geen aanschaf-argument.

 6. charlotte Says:

  U kunt uw gebruikte capsules nu ook meegeven voor recycling aan de chauffeur van de TNT-pakketservice bij levering van uw Nespresso bestelling.

  Voor recycling via de TNT-pakketservice heeft Nespresso een speciale Recycling Bag ontwikkeld. Deze zak kunt u vanaf nu toevoegen aan uw bestelling … om bij een volgende levering van Nespresso koffie uw gebruikte capsules direct mee te geven! Mega handig!!!

 7. Margreet Says:

  Die zakken hebben wij ook besteld en inmiddels is er 1 proppie vol. Alleen staat daar geen adres op waar we het naar toe kunnen sturen… Misschien een tip voor de volgende serie zakken die worden bedrukt?? Op de site staat inderdaad dat we de zak aan de postbode kunnen geven die de cups thuisbezorgt. Alleen zijn wij er zelden en belanden de dozen bij de buren. Wij hebben ook geen Bijenkorf in de buurt die Nespresso verkoopt….. Ik denk dat ik nu de zak ook maar eens via het bovenstaande antwoordnummer in de Meern probeer ‘kwijt te raken’. Anders wordt het alsnog in de kliko…!!

 8. Eelke Says:

  Goede tip Margreet, hopelijk pikt Charlotte of Stephan (?) hem op. In ieder geval klinkt het bovenstaande gratis antwoordnummer als een goede optie.

  Ik kwam ook nog deze tegen:

  http://www.outpresso.ch

  Een tool om zelf de cups te scheiden en te composteren. Vooral handig als je gemeente aan aluminium-inzameling doet.

 9. jjs Says:

  Koop een echt espresso apparaat welke zelf de bonen maalt. Geen gezeur van cupjes wat je moet bewaren. Je kan overal koffie kopen en hoeft uur in de rij te staan om in de paar winkels waar je koffie kan kopen wat koffie te kopen. Je kan ze ook natuurlijk per post bestellen maar dat kost je een vrije dag om ze in ontvangst te nemen. Of gewoon de pups in de super om de hoek of een ander apparaat waar geen cups voor nodig zijn. Ik hoop dat DE snel zijn cups wegzet zodat je niet afhankelijk bent van de enkele winkel die de cups verkoopt.

 10. Bob Says:

  @Eelke: die Outpresso kwam ik ook tegen op: http://www.degroenezaak.nl

 11. Nespresso apparaat Says:

  een goed nespresso apparaat kopen en dan de nieuwe L’OR EspressO cups gebruiken. Is echt een aanrader en de nieuwste smaken zijn verrukkelijk!

 12. fred Says:

  l’or espresso capsules zijn niet te vergelijken met de echte nespresso smaken. wat een drek. er zitten gaatjes in die capsuels van l’or waardoor de aroma al bij voorbaat ontsnapt voor 3 centen meer heb je heerlijke echte nespresso

 13. Kees Says:

  Het nespresso antwoordnummer is niet meer geldig(De Meern),
  kennelijk vonden de mensen van Nespresso dit te duur??? en
  drukte dit de megawinst. Ik heb wel een ander antwoordnummer
  van Nespresso voor je gebruikte capsules:Nespresso Professional
  Antwoordnummer 181 1100 WC Amsterdam
  Weet alleen niet hoelang dit nog geldig is en wat ze in A’dam
  met de capsules doen.

 14. Advocaat Almere Says:

  Advocaat Almere…

  Nespresso cupjes | blog.eelkedekker.nl…

 15. nespresso citiz Says:

  nespresso citiz…

  [...]Nespresso cupjes | blog.eelkedekker.nl[...]…

 16. Pamela Says:

  Weet iemand wat je met de gebruikte pads van Nespresso kunt doen? Zijn deze ook te recyclen?

 17. Hapé Says:

  Ik probeer in te loggen in de Nespresso-site met klantnummer en mijn e-mailadres, maar dat lukt niet. Wat kan het probleem zijn? Beide gegevens zijn oké. Een wachtwoord heb ik nog niet eens kunnen aanmaken, maar ook daar wordt om gevraagd. Vlg de Bijenkorf in Rotterdam moet het toch zo … Daar kan ik niets mee. Wie helpt even?

 18. Arpeggio Says:

  Bel even hun service nummer 0800 0222320 (zie nespresso.com). Dan wordt je zo geholpen.

 19. Josh Says:

  Wel jammer dat ze blijven vasthouden aan aluminium cupjes, het winnen van aluminium is zeer energie verslindend en met name doordat het aluminium aan de binnenzijde geplastificeerd is komt er bij het omsmelten ook veel chemische troep vrij. De gerecyclede cups zoals van Nexpod zijn een stuk milieuvriendelijker, wel gedoe, geef ik meteen toe. Eigenlijk zijn de cups van D.E. een stuk minder belastend maar ben nog wel op zoek naar een sympathiekere optie. Iemand?

  http://ongevraagdadvies.blogspot.nl/2012/10/nep-spresso-cups-van-illy-lavazza-waar.html

 20. Popo Says:

  Neem gewoon een Dolce Gusto apparaat.
  Die cups zijn niet van aluminium, zijn technologisch veel geavanceerder, elk soort cup heeft zijn eigen atmosfeer, je zit niet opgescheept met een zak oude cups, en je bent af van die totaal gestoorde terminologie die over een bakje troost gaan, lees de colum van Youp van het Hek.

 21. Popo Says:

  http://www.nrc.nl/youp/2008/10/11/koffieporno/

 22. Fridjof Says:

  Beste mensen

  Afgelopen zaterdag was het weer zover
  Moesten weer nieuwe cups halen in de p.c.
  Wat gaat het toch snel iedere keer dat de cups weer op zijn
  Komt natuurlijk door de LEKKERE koffie

  Iets anders als architect heb ik mij al bij de manager uitgesproken over de fraaie inrichting van deze zaak
  Echter afgelopen zaterdag werd ik opgeschrikt door een rij bij binnenkomst
  We moesten dus in een rij staan
  Leek wel of we bij de A-H stonden
  Wat een afgang
  De paaltjes met een rood koord het kon niet slechter
  Heb dat gemeld bij de manager en deze zij dat moet u schrijven wij vinden dat ook niets
  Als architect kijk ik vaak naar de logistiek in winkels
  Nu nadat wij geholpen waren ( nog net geen nummertje ) en een heerlijke espresso hebben gehad
  moesten wij de winkel weer uit dat ging dus echt niet de rij was inmiddels groter geworden en we moesten ons er doorheen wurmen
  U begrijpt dat dit ECHT niet kan hier moet toch wat op te vinden zijn
  Op deze manier ga je niet prettig naar de P.C

  Hoop van u te horen

  groet Fridjof van den Berg
  lid nr. 900740

 23. Anne Says:

  Hoi beste mensen,
  ik ben op zoek naar de capsules voor een knutsel project. Woon je in de regio Amsterdam dan kom ik ze graag ophalen. Hoe meer, hoe beter.
  Alvast bedankt
  Anne

 24. Jurgen Says:

  Hee Anne,

  Ik heb een hele zak vol gebruikte cups. Woon in Haarlem, als je wilt kun je ze ophalen want ik zocht net een plek om ze in te leveren maar als ik er iemand blij mee kan maken hou ik ze nog wel iets langer apart. Mijn mail is jurgenkooijman@hotmail.com

 25. Julian Says:

  Je kan tegenwoordig ook je eigen cups vullen met navulbare cups. Ik drink dit al een tijdje en moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Je kunt dan gewoon je eigen koffie uitkiezen, die doe je in de cups. Scheelt aardig wat in de kosten (rond 20 cent besparing per kopje koffie)…

 26. Wendy Says:

  De Cups van Douwe Egberts zijn trouwens écht niet te drinken ! Wilde het toch even vermelden :-P

 27. Momenie Says:

  Beste Ls,

  Wie heeft er gebruikte cups voor mij? Ik kom ze graag ophalen!!
  Alvast bedankt,
  Momenie

 28. bianca Says:

  Ik verzamel de lege Nespresso cupjes en kom ze graag ophalen in de buurt van Waardenburg, Utrecht of Eindhoven.
  Maak er leuke knutsels van namelijk.

  Willen jullie ze voor mij verzamelen neem dan contact op via de mail aschman.bianca@gmail.com

  Ik spaar alle kleuren.

  Groetjes Bianca

 29. centerblog.net Says:

  ?t’s an remarkable paragraph fo? ?ll the online people; they will take advantage from it I am ?ure.

 30. Courtney Says:

  Increasing font size is also out of question for brands with longer names.
  You’ll receive 14 days free, and 1,000 ad impressions to see just how effective this advertising
  strategy is. In earlier years advertising was used to introduce new products and services
  or significant improvements to existing ones, and in a less intense and more ethical manner.

 31. buy coffee beans online Says:

  WOW just what I was looking for. Came here by searching for foto

 32. John v.d. Kolk Says:

  Voor diegene die wil weten wat er sinds 2010 in de Benelux gebeurt met de cups van Nespresso. Kijk op:

  http://www.dusseldorp.nl/recycling/recycling-van-nespresso-koffiecapsules/

 33. hennie leistra Says:

  wie kan mij helpen aan gebruikte aluminium cups alle kleuren zijn welkom ik haal de koffie er zelf wel uit ik kom ze graag halen in de buurt van joure, heerenveen, drachten en sneek mail mij hennieleistra@gmail.com

 34. Frank Says:

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be at the internet the simplest factor to have in mind of.
  I say to you, I definitely get irked whilst people consider issues that they plainly do not know about.
  You controlled to hit the nail upon the highest as smartly as defined out the entire thing with no
  need side effect , other people can take a signal.
  Will likely be again to get more. Thank you

 35. Goedkope Computer & Laptop reparatie! Says:

  You will catch sight of the CS600X a major several customized road bikes in occasions like as the
  Tour de France due to the fact it is an individual powerhouse of a cycling laptop
  or computer. The size of the screen will affect the price, especially with laptop computers.
  This is ideal for students who wish to be ready for school.

 36. Regina Chin Says:

  Wie kan voor mij de gebruikte cups voor mij inzamelen. Alle kleuren zijn welkom
  Gebruikt ze om te knutselen.

  Alvast bedankt

 37. Pauline Says:

  Voor de knutselaar een grote stevige boodschappentas vol met Nespresso cups. Gratis af te halen in het midden van het land.
  paulinebruil@hotmail.com

 38. reggiomoda.weebly.com Says:

  Very good blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.

  Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there
  that I’m completely confused .. Any ideas? Bless you!

 39. marlies Says:

  Inmiddels 3 volle groene zakken met cupjes. In Zevenaar.
  Laat maar horen als iemand ze kan gebruiken!
  Marlies

 40. leni janssen Says:

  Ik heb een vriendelijk verzoek om in de regio wijchen/nijmegen de koffiecups voor mij te bewaren.
  mijn zus in Noorwegen maakt er prachtige sieraden van,haal ze graag bij u op.
  alvast mijn hartelijke dank.

 41. Koeteltuin Middenmeer Says:

  Wij zoeken gebruikte aluminium Nespresso cups. Een van onze vrijwilligers maakt er armbanden van, die wij vervolgens verkopen. De opbrengst gaat naar de realisatie van onze speeltuin in Middenmeer (kop van Noord Holland). Alle kleuren zijn welkom. We horen graag van u! Zie ook http://www.facebook.com/koeteltuin

 42. Isabel Hartogs Says:

  Looking for flattened aluminium Nespresso cups
  Ik ben op zoek naar Nespresso cups ,wie maakt me blij?
  Indien ze opgestuurd moeten worden kunnen ze worden plat gedrukt….ik betaal de porto kosten
  dolly56@home.nl

Leave a Reply